جت پرینترهای صنعتی چیست و چگونه کار می کنند؟

جت پرینتر چیست؟

جت پرینتر (Jet Printer) مدلی از پرینتر است که در صنایعی همچون کارگاه های تولیدی و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا هر محصول تولیدی شامل شناسه هایی همچون:

نام تولید کننده

آرم یا لوگو

شماره سریال

انواع بارکد

تاریخ تولید

تاریخ انقضا

قیمت محصول

و سایر اطلاعات مدنظر تولیدکننده است. قبل از اختراع جت پرینترهای صنعتی، درج اطلاعات بر روی محصول، از طرق سنتی و قدیمی همچون، استفاده از رنگ و شابلون و… انجام می شد که معایب بسیاری داشت. به عنوان مثال: پاشیدن رنگ بر روی تمام نواحی و کثیفی ظاهری محصول، گماردن یک یا چند نیروی کار جهت چاپ اطلاعات و از همه مهمتر کندی انجام کار بود که با اختراع جت پرینترهای صنعتی، تمامی این معایب برطرف شده و مزایای فراوانی همچون دقت و سرعت بالا. تغییر راحت اطلاعات چاپی و بدون نیاز به شابلون. تمیزی اطلاعات چاپ شده و عدم نیاز به نیروی کار را به همراه آورد.

عملکرد دستگاه جت پرینتر به این صورت است که معمولا در انتهای خط تولید قرار می گیرد و هر محصولی که از مقابل سنسور (چشم الکترونیک) دستگاه عبور می کند، جوهر با دقت و سرعت بسیار بالا بر روی محصول پاشیده شده و در کسری از ثانیه در معرض هوا خشک می گردد.

به جرات می توان گفت که جت پرینترهای صنعتی توان چاپ بر روی هر نوع محصول با سطح منحنی و تخت را داشته و بر اساس نوع جوهر مصرفی، احتمال پاک شدن اطلاعات چاپی امکانپذیر نمی باشد.

به عنوان نمونه از جت پرینترها برای چاپ بر روی: چوب، چرم، شیشه، کارتن و مقوا، پی وی سی، انواع فلزات، پلاستیک و سایر موادی که در صنایعی همچون کارخانجات تولید مواد غذایی، کارخانجات تولید خودرو و قطعات خودرویی، کارخانجات تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، چاپ بر روی تخم مرغ، چاپ بر روی کابل و سیم، چاپ بر روی انواع لوله و… می توان استفاده نمود.

جت پرینترهای صنعتی به نام های دیگری همچون چاپگرهای نقطه ای، چاپگرهای صنعتی، نقطه زن، تاریخ زن و قیمت زن نیز معروف می باشند.

جت پرینترها با وجود مزایای بالایی که دارند، به مانند سایر وسایل و لوازم دارای معایبی نیز هستند. از جمله این معایب می توان به خرابی قطعات، نیاز به سرویسکاری دوره ای، نیاز به تزریق جوهر، محدودیت در سرعت، محدودیت در تعداد چاپ در بازه زمانی خاص و اندازه چاپ اشاره کرد.